FAAMAONI

O le kamupani uamea ArcelorMittal Europa na fa'atuputeleina lana ofo vili vevela e €20/ton (US$24.24/ton), ma fa'ateleina lana ofo mo le fa'a'u'umea fa'afefete ma fa'alili vevela ile €20/ton i le €1050/ton.Tone.O le puna na faʻamaonia i le S&P Global Platts i le afiafi o Aperila 29.
Ina ua tapunia le maketi i le 4:30 i le afiafi o Lonetona, na faalogo le maketi i se ofo fou.I le vaiaso mulimuli ane, na siitia ai le tau o le coil i le 30 Euro / tone, ma ArcelorMittal na siitia le tau e 50 Euro / ton.
Fai mai le Pule Sili o le Klöckner, Gisbert Rühl, ia Aperila 29, e ui lava o tau o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau pea ona siʻitia, e ono faʻagesegese le tau o le siitaga.Ole si'itaga ole Eur20/mt ile vaiaso nei ile vili vevela e ono va'aia ole fa'agesegese ole si'itia o tau;ae ui i lea, o faʻamatalaga tutusa na faʻamaonia muamua i le taimi na tuʻuina atu ai e ArcelorMittal le mea moni o le Eur20 / mt na siitia ia Mati.Le sa'o.
I nai masina ua tuanaʻi, e le gata o le a faʻaauau pea le tau o le tau, e le gata o ArcelorMittal le faʻatupulaia o tau, ae faʻapea foʻi ma uʻamea uʻamea i Europa atoa na vave faʻafefeina le tau o le tau.
E ui lava o loʻo tulimatai atu tagata faʻatau maketi i siʻitaga fou o tau, o le faʻavavevave faʻafuaseʻi o tau o le uʻamea o loʻo maofa pea mo tagata faʻatau e leai se filifiliga ae na o le taliaina o tau i lalo o tulaga tau maketi o loʻo iai nei.
Na faapea mai se tagata faatau mai Italia: “E faigata ona e talitonu e mafai, ona tupu ai lea.E mafai ona latou sii i luga tau se’ia o’o i le vaveao, ae leai se mea e talanoa ai, latou te le maua lava se mea.”
Fai mai le tala: "Ioe matou te mananaʻo ia tumau tau i lenei setete.O le manaoga moni lea ua tatou vaai i ai, ae tatau ona tatou agai i luma ma le faaeteete.E ono pa'ū tau, ona iai lea o le popolevale.”
Platts Energy lipotia ia Aperila 29 o le tau auina atu i fafo o le Ruhr HRC o le Eur5/mt i le Eur995/mt, lea na siitia i le Eur27/mt i le vaiaso-i-vaiaso ma le Eur155/mt i le masina.
E leai se totogi ma faigofie ona fa'atinoina.Fa'amolemole fa'aoga le fa'amau o lo'o i lalo ma matou toe fa'afo'i oe iinei pe a mae'a.

Industry News 2.1


Taimi meli: Me-01-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou